„НИСТЕ ЧАК НИ ВУЧИЋ“

Home / Kolumne / „НИСТЕ ЧАК НИ ВУЧИЋ“

„НИСТЕ ЧАК НИ ВУЧИЋ“

Желео бих да изразим не бунт, не незадовољство него жаљење поводом скупа „грађана“ Златиборског округа а и шире одржаном у сали Народног позоришта у Ужицу.

Било би све у реду да је тема окупљених била међуопштинска сарадња, почетак решавања озбиљних проблема попут загађења ваздуха у Ужицу, испуштање и чишћење језера Врутци, отварање нових високообразовних институција, можда и стварање новог Универзитета (зашто да не?), враћање младих и образованих у родни крај, развијање заједничих пројеката за економски, политички, културни бољитак Златиборског округа, хуманитарни скуп за помоћ угроженима и болеснима или мали милион других проблема које муче становништво те територије. НЕ! Наши политички представници су се окупили у тако великом броју како би величали рад премијера. Како је описано у Ужичкој недељи хвалоспев нашем премијеру слушало је око хиљаду присутних чланова СНС-а.

„И онда се појавио један човек, који је ризикујући свој живот и своје здравље, несагињући главу и када каменице лете ка њему, зато што је поносан Србин и премијер, кренуо да диже Србију, коју су други спустили – рекао је Глишић – Вучић има јапанску марљивост, немачку дисцплину и велико српско храбро срце. Напали су га, јер је почео да нам враћа понос – рекао је, како сам каже, Ужичанин, Никола Селаковић – Највише овација је добио премијеров отац Анђелко Вучић“ итд.

Ајде и да је одређен део реченог на скупу истинит, не желим да се мајем са тим, шта сте ви као локални политички представници урадили за свој град и округ? Чиме ћете ви да се похвалите, да учините оне који су гласали за вас поносним? Има ли бар нешто ?

Завршио бих ову јадиковку коментаром на паролу са скупа „Сви смо ми Вучић“ – нисмо СВИ Вучић, а ви нисте чак ни Вучић.

Аутор: Јовиша Ћировић, члан УСУ-а, председник парламента ФПН-а у Београду.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search